Asukkaan turvallisuusopas
Suomen Palopäällystöliitto 2009
Kirja, 58 sivua
Kirja
12,00€ + alv 10%
toimituskulut
9,90 € + alv 24%
 
   

 

YLEISTÄ

Turvallisuudesta ei koskaan puhuta liikaa. Tämä asukkaan turvallisuusopas on laadittu asukkaiden turvallisuusasioiden osaamisen kartuttamiseksi. Usein ihmiset pitävät itsestään selvänä, että asuintalon tai taloyhtiön turvallisuusasiat ja niihin liittyvä suunnittelu on hoidettu asianmukaisesti. Kuitenkin jokainen, joka ei osaa huolehtia omasta ja lähimmäistensä turvallisuudesta silloin, kun jotakin odottamatonta tapahtuu asuintalossa, on pahimmillaan merkittävä turvallisuusriski muille asukkaille.

Yllättävää kyllä, varsin harvat ihmiset tiedostavat henkilökohtaisen vastuunsa osana yleistä turvallisuusjärjestelmää. Liian harvat myöskään ymmärtävät omakohtaisen varautumisen merkityksen omalle ja lähimmäisten turvallisuudelle. Ympäristömme riskejä vähätellään ja usein luotetaan vain hyvään tuuriin tai siihen, että jokin ulkopuolinen taho, kuten esimerkiksi viranomaiset, rientää aina nopeasti apuun. Turhien riskien välttäminen ja onettomuuksien ennaltaehkäisy kannattavat kuitenkin aina!

Tämä Pelastuskoulun rehtorin Matti Waitisen laatiman materiaalin on kustantanut Suomen Palopäällystöliitto, ja se on tarkoitettu käytettäväksi asukkaiden ja erilaisten asuintalojen turvallisuustyötä ohjeistavana käsikirjana.