linkki täysikokoiseen kansikuvaan (uusi ikkuna)
SELVÄSTI PAREMPI - A-KILLAT
( VET/SFB 3, A-51754 ) Anjalankosken A-kilta 2009
DVD 9min PAL 4:3 stereo
DVD
59,90 € + alv 24%
toimituskulut
9,90 € + alv 24%
 
 

TAUSTAT

A-kilta toiminta on ainutlaatuista maailmassa, julkaistu DVD on myös lajissaan ensimmäinen. Anjalankosken A-killan puheenjohtaja Keijo Takala on dokumentoinut A-killan arkea Inkeroisten Kohtauspaikassa ja oman killan retkiä, leirejä ja tapaamisia sekä Kaakon alueen yhteistapaamisia ja myös Liiton valtakunnallisia tapahtumia.

YLEISTÄ

DVD kertoo yleisestä suomalaisesta päihdetilanteesta, A-kiltatoiminnan perusteista kokonaisvaltaisesti sekä A-kiltojen liiton 40-vuotisesta taipaleesta A-kiltojen taustavaikuttajana ja yhdyssiteenä. DVD antaa hyvän yleiskuvan siitä miten tärkeässä roolissa vertaistuki on.

A-KILTA TOIMINTA

A-Killat ovat A-klinikan asiakkaiden perustamia yhdistyksiä, joiden tavoitteena on edistää ja tukea raittiuden avulla päihdeongelmaisten omaehtoisia pyrkimyksiä parempaan elämänlaatuun ja elämänhallintaan. Kyseessä on kotimainen kestotuote, jollaista ei muualla maailmassa ole.

A-kilta järjestää vertaistukea ja toimintaa päihdetoipujille ja heidän läheisilleen. Killan tarkoituksena on tukea päihteetöntä elämäntapaa tarjoamalla mahdollisuuden viettää aikaa päihteettömässä ympäristössä ja rakentaa uusia, ilman päihteitä toimivia ystävyyssuhteita. Päihteettömyys, vapaaehtoisuus, kokemuksellisuus, yhteisöllisyys, toiminnallisuus ja yhteistoiminta ovat A-kiltatoiminnan keskeisiä periaatteita.

A-kiltatoiminta on kokonaisvaltaisesti päihdetoipujan ja hänen läheistensä asialla. Toipuminen päihteistä ja päihde-elämästä raittiuteen ja raittiiseen elämäntapaan on valtavan suuri prosessi, joka vaatii usein sekä ammattiapua että vertaistukea vuosiksi. A-kilta on vertaistukea parhaimmillaan.

DVD:N KÄYTTÖ

Ennaltaehkäisevän päihdetyön apuväline.

Levyllä on mukana myös 23 minuutin mittainen "A-kiltalaisen puheenvuoro". Osiossa käsitellään yhden A-kiltalaisen omakohtaisten kokemusten kautta vertaistuen ja A-kiltatoiminnan merkitystä päihdetoipumisessa.